Skip Links

Home  >  Projects  > The Ark, Hammersmith

THE ARK, HAMMERSMITH

THE ARK

Remodelling the inside of the Ark was like building a ship inside a very large bottle.

 
  • Thumbnail of The Ark
  • Thumbnail of The Ark
  • Thumbnail of The Ark
Image of The Ark

General Information

Originally designed as an open plan home for a sole occupier, the reconfiguration of this West London landmark provides 3,500m2 of additional net lettable floor space and allows the building to be divided up for multi-occupancy.

The project involved stripping out the building’s feature ‘Village’ meeting place and the footbridges projecting into its huge six-storey atrium. Wide bridges of office space were then installed across the void from second floor up.

Fast facts

Client
Landid
Duration
2006 - 2007
Location
London W6
Region
London & South East
Sector
Commercial

A new seven-storey steel frame had to be built within the existing building which ruled out the use of cranes. We designed the columns and beams to be no more than 4 metres long or 2 tonnes in weight which meant they could be winched up to a specially designed scaffold before being placed in their final position.

The project won a Silver Award in the 2008 Considerate Constructors Scheme Awards. The judges said the measures implemented by our site team combined “to give an excellent representation of the construction industry”.